dimarts, 10 de novembre del 2009

Pràctica Viquipèdia

El meu grup format per : Elisa Capellades, Mireia Garcia, Elena Juncà, Mireia Palomo, Anna Porcar i jo mateix, hem aprofundit sobre la paraula nen. Concretament s'ha creat l'apartat 4.2 El dibuix: Estadis Gràfics.
Valia la pena ampliar la definició i apunts que havien a la definició de Nen ja que és un tema que hem treballat a classe i tenim informació al respecte que podem compartir amb la resta de gent que estigui interessada amb el tema. Cadascun de forma particular ha anat aportant les seves aportacions. La meva aportació ha estat enllaçar Lowenfeld, surt en vermell perquè no hi ha pàgina creada en català d'aquest mot, a la pàgina de Viquipedia en castellà on sí que surt la definició.
Sembla un feina senzilla, però cal remarcar que per fer els enllaços a altres pàgines, escriure en negretes, llistats de referència, etc ... cal seguir unes pautes marcades de corxeres, pautes que jo desconeixia, una mica embolicades. Tot està ben explicat a la pàgina d'ajuda.
Amb Viquipèdia succeïx una cosa curiosa, tothom l'ha fa servir en més o menys freqüència, però ens resulta difícil aportar-hi informació. Creiem que només aporten persones molt qualificades i preparades. Amb aquesta pràctica hem vist que no és així, tot està molt bé estructurat i marcat com s'ha de fer. Qualsevol persona pot aportar definicions, crear enllaços, millorar la wiki. Si no ho fem com cal, hi haurà algú que ens ho indicarà, cal citacions, referències, etc...
Hem vist que només unes 10-15 persones treballen exclusivament a Viquipèdia, tot es fa d'una manera voluntària. Es feina de tots intentar millorar-la en la mesura que podem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada