dilluns, 7 de desembre del 2009

Seminari 3-12-09

Aquest dia a seminari vam fer el col·loqui sobre les pel·lícules Billy Elliot , sobre aquesta podeu veure la meva entrada anterior Cinefòrum Billy Elliot i Àgora.
D'entrada veiem que es fa una dura crítica al cristianisme, fet que Alejandro Amenábar nega a les entrevistes. Els presenta com una cultura ruda, violenta, dominadora i sobretot sense un dels béns més apreciats dels ateus, la biblioteca o el que vol representar, la cultura.
Més enllà d'aquestes afirmacions el fet que ens ha portat a veure la pel·lícula seria un altre. Parlaríem del domini que te la paraula o el discurs per poder guiar a la gent cap on volem. Es poden veure diferents seqüències on només una persona amb el seu discurs guia i fa que el grup actuï de la manera que desitja. Moltes vegades amb venjança i agressivitat. Vam parlar de com Hipatia no creia en déus sinó en la igualtat, ho demostrava fent les classes per alumnes de diferents ideologies i alguns moments participava l'esclau Davo. Es tractaria de una de les primeres feministes i que van matar per això. També s'ha de reconèixer la bona qualitat que te aquesta pel·licula, parlem d'una superproducció, amb imatges molt curioses com la que ens dona GoogleEarth. Diferent.
Ens deixa molt i molt clar com durant el transcurs de la història sempre ha estat la lluita pel poder una de les amenaces més gran per tota la humanitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada